Tudok e legalább „fél”Isten lenni?

Ti, hogy vagytok vele? Nekem ezek nem mindig mennek és mentek könnyen. Azt is elárulom nektek, hogy bizony volt az életemnek olyan szakasza, mikor nem tudtam, hogy eszik e vagy isszák a játszmákat. Nem tudtam, hogy ha sértett és megbántott érzéseim jönnek, akkor tulajdonképpen játszom. Mert nem voltam elég tudatos, és az önfejlődésem még nem járt ott, hogy ezt megérezzem, tapasztaljam. Mondhatjuk azt is, hogy kaptam fentről mára bölcsességet. Kérek Hitet és adok Hálát.

Rosszul érzed magad? Piszokul sértetten, és megbántottan? Hú, hú! Gondoljuk át együtt! Miért érzel megbántottságot? Kit is sértettek? Hogy is történt ez? Mondtak rád valamit, vagy elvettek valamit, vagy…   sorolhatnék, de mind ugyanaz! Az egód, a drága egód hiányt szenvedett!

Sokat foglalkozunk vele, sokszor kerül szóba, félresiklott életút, vagy éppen nehéz életszakasz környékén, ha felkeresik az embert tanácsért.  Vajon miért?

Ha tudnál teljesen Isteni lény lenni, akkor nem fájna semmi, akkor te lennél a 100 % szeretet, benne teljes alázat, az elfogadás, a tökéletes elengedés tudása. A lélek, az Isteni lényed, az nem bántódik, nem is tudja mi az.

Te az emberi lény az egóddal, mindig győzni akarsz. Nem szereti az egód, ha nem őt szeretik, nem szereti az egód, ha nem az ő akarata érvényesül.

Amikor győztes vagy, fenn állsz a dobogó tetején!? Győzelem, lehet sok féle győzelmed,a jogosítvány megszerzése, vagy első sikeres tojásrántottád, az első diplomád, az érettségid, az első paradicsom a balkonládádba, de lehet, hogy Te lettél az olimpia bajnoka. Te csináltad, Te, bizony, felemelted magad, jó vagy! Elszállsz e az egódtól, mikor éppen tiéd a győzelem, vagy benned van a hála is? Hála az edződnek a családnak, a társadnak, a tanárodnak, a Te Istenednek. Ott van e benned a szereted érzése, és az alázat?

Megtalálni mindig az egyensúlyt, a jó öreg Mérlegektől kell ezt megtanulni, Ők tudják, hogy mindkét serpenyőben kell lenni valaminek, hogy ne billenjenek félre.

A másik oldal, amikor vesztes vagy, mindenki befutott előtted, neki már háza van, már régen diplomázott, már jogosítványa is van, te meg csak keresgélsz. Nem vettek fel ahova akartad, már sokadszor vagy állásinterjunk. Nem jön a siker. Mind próbára teszi az egót, a lelket, az embert. Amikor éppen lenn vagy, nincs egód(van csak nem tud táplálkozni), most csak az Isteni lényed segít. Elő kell venni a Bölcsességet, a Hitet. A szeretet, az Önszeretet, TE az értékes Isteni lény, tudod magad emelni.

Rájössz, hogy nem érdemes játszani, nem érdemes megbántódni, és nem érdemes sértettnek lenni, mert nem is léteznek, az egód hozza létre.

Te az érző, szeretett Isteni lény, a lélek, fenn is lenn is lehetsz földi lényedben, Te vagy a tökéletesség, a többi az csak egó csalfa játéka.

Áldással és Szeretettel!

Dékány Erzsébet